2019-07-21 138 瀏覽
星期日晚上想去觀塘搵d平靚正的cafe!記得好耐之前黎過呢度食,環境同食物都唔錯!適合聊聊天!所以就黎呢度喇高興應該出左名,黎到已經full曬,加上我地無訂檯,等左一等,就安排左我地坐bar檯!裝飾以老香港為主,會見到霓虹光管整的招牌同埋舊式髮廊的用品,都有打卡位韓式泡菜雞扒烏冬鍋每次黎我都差唔多係揀佢,一來比較平($60),二來份量多,三來又真係幾好食!偏酸的泡菜,少少辣!雞扒好夠味,同埋有d菇襯托下,幾得!英式炸魚配粗薯條粗薯條會配有黑松露醬同蕃茄醬,我就喜歡點黑松露醬!而炸魚係大大塊,唔會太厚粉,反而魚肉好厚身!好好味!蕃茄湯肥牛烏冬鍋肥牛真係好足料,成碗都係,但就變成賣相好一般。而蕃茄湯唔夠多,好快烏冬就吸曬d湯,變得好奇怪

韓式泡菜雞扒烏冬鍋
偏酸的泡菜,少少辣!雞扒好夠味,同埋有d菇襯托下,幾得!

蕃茄湯肥牛烏冬鍋
蕃茄湯肥牛烏冬鍋