2011-06-25
父親節, mega box到到都咁多人等位, 我地間間都拎張飛, 睇下邊間最快就飲邊間。最後等得最快就係呢間利寶閣, 反正未試過, 就試下啦。雖然係父親節但全部點心點都有半價, 不過有半價既點心唔多。我地5個人都食左好多碟點心1)x 燒包, gd既2)馬拉糕, gd, 我至愛既啡糖馬拉糕, 大大件, 仲要係邊位。3)煎薄餐, 煎得唔夠香脆, 不過第1次食薄餐有蝦4)燒賣, 係冬菇豬肉燒賣, 面頭仲有蝦滑同蝦子, gd!5)粫米雞, 2大隻, 多料, gd6)蘿白絲酥餅, 外面鬆化, 內面充滿蘿白絲, 整得唔油, 好味7)大壽包, 家姐生日, 請佢食個壽包, $12一大個, 有大大個蛋黃8)潮州粉果, 普通9)燒木魚茄子, 平時食個d 係凍, 佢係熱既, 但都幾好味, d 燒汁係main point, 不過都係凍比較好食10)生滾雞粥, 一鍋上的, 普通, 粥底無雞味, 似白粥咁。11)芒果布甸, 至愛既甜品呢到環境ok, 野食ok, 價錢都ok, 可以再試。
最後等得最快就係呢間利寶閣, 反正未試過, 就試下啦。
雖然係父親節但全部點心點都有半價, 不過有半價既點心唔多。
我地5個人都食左好多碟點心
1)x 燒包, gd既
3)煎薄餐, 煎得唔夠香脆, 不過第1次食薄餐有蝦
4)燒賣, 係冬菇豬肉燒賣, 面頭仲有蝦滑同蝦子, gd!
5)粫米雞, 2大隻, 多料, gd
8)潮州粉果, 普通
不過都係凍比較好食
11)芒果布甸, 至愛既甜品
呢到環境ok, 野食ok, 價錢都ok, 可以再試。