2018-10-05 83 瀏覽
Happy friday好想飲返2杯放鬆下,同事介紹公司附近呢間餐廳唔錯,2口子上星期五一於去試一試我哋大約七點半去到餐廳已經差不多滿座,餐廳地點其實近中環與上環中間,但估唔到咁受歡迎。一坐低我哋先點左兩杯白酒,侍應已經好好地送上麵包,全晚仲係無限供應,麵包點上橄欖油同埋黑醋,特別開胃。我哋先點左一個風乾牛肉,配上火箭菜同埋芝士一齊食,鹹鹹香香,好惹味主菜叫咗一碟steak 鐵板上,送上枱嘅時候仲係五成熟,唔太鍾意血淋淋嘅感覺所以煎耐小小,7成熟剛剛好牛扒肉質鮮嫩有口感,保持到濃醇的牛味,點埋獨有醬汁,好味。一口牛一口紅酒,絕配👍🏻另外點左碟卡挷尼意粉,意粉軟硬度適中,不過味道略為偏淡,但可以叫待應加點芝士,即時變得好好味,哈,可能係我重口味最後餐廳話必試tiramisu ,叫左一杯2份食,果然好creamy似食緊雪糕咁,好軟滑。好一個happy friday食左3個鐘結束,下星期繼續努力工作,期待下一個happy Friday 😎