2024-03-16
Happy Friday去左鋸扒,裝修好classic好復古,入到去好似時光倒流左咁🕰️嚟得呢度梗係要食扒啦,我地叫左一個牛一個豬,再加左d toppings同sauce,都已經好飽飽🫄𝕄𝕖𝕒𝕥 :✨鐵板油泡安格斯牛柳 - 望住佢一塊塊牛柳咁夾落鐵板上真係好治癒,最後將熱油淋上面,熱辣辣另牛柳鎖住肉汁,切開入面好粉嫩又好juicy🤤✨黑毛豬鞍架 - 肉質剛熟,雖然係厚身但好易切👍連埋伴碟嘅肉桂蘋果食幾開胃🧡𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕒𝕝 :✨Pan Fried Scallop - 原來係一大碟貝柱,幾抵玩,有鮮味亦幾爽口🥰✨Quail Egg & Parmesan - 煎嘅鵪鶉蛋加上烤過嘅Parmesan Cheese,特別香口🤩𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖 :✨金文拔芝士 - 上碟係成尊芝士,好吸睛,用來沾肉食又幾有風味🧀𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜𝕤 :✨香水檸檬茶 - 酸酸甜甜解渴解膩🍋同普通檸檬茶真係有唔同,飲落有陣特別嘅香味~✨肉桂青蘋綠茶 - 覺得唔夠肉桂味可以成枝肉桂放入飲品內,呢個mix & match 幾夾😁
𝕄𝕖𝕒𝕥 :
𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕒𝕝 :