2016-12-03 2107 瀏覽
今日過開去沙田,約埋Mum and Sister一齊下午茶,好少去沙田,都唔知好乜好食。上Openrice 揾下先,見到呢間美❤️其下既連鎖餐廳坐得比較舒服,之前係金鐘食過一次lunch 覺得好正,今次梗要再試啦,去到岩岩開始下午茶,等左一陣位就可以入喇,個㘯好旺,不斷有人等位。我叫咗個芝士煙肉牛堡+杯Toffee Latte 見勁多人叫呢個set,Mum叫咗雞肉Pizza+Mocha,Sister遲到,佢黎到叫咗個cake set,係粟子批。我個牛堡勁正,牛肉好juicy,的薯條又係勁脆。Mum個pizza 辣辣地幾野味,Sister個Cake set其實有好多cake選擇,不過佢個粟子批都ok。兩杯coffee 都冲得好飲,加埋一個set都係$60,坐得又舒服,真係性價比高。
2016-12-02
10 分鐘 (堂食)
下午茶