2022-07-23
有朋友仔推介西班牙菜MAJO,地點位於中環士丹頓街,好方便半山搭電梯好快上到去,唔使點行斜路。就咁睇Menu唔知食啲咩?唔緊要,佢有QR code可以網上睇圖片同埋落單。Croquetas de Bacalao - 3+1 pcs $120+$40炸鱈魚+魷魚汁呢個味道好特別,裏面有粒粒鱈魚,鹹香十足,加上表面嘅魷魚汁,更有層次。Albondigas $90和牛肉丸配蕃茄汁和牛肉丸個牛香好突出,而且質感都好軟嫩,配搭返茄汁更加清新鮮味。Pulpo Y Papas $160八爪魚配薯仔、綠泡沫及紅mojo醬八爪魚比想像中可以同步彈牙而且質感軟熟,加上啲特別嘅醬汁有D cream嘅感覺,好新鮮。Arroz Meloso de Bogavante $450原隻大大隻龍蝦+wet rice超大隻龍蝦,平時出面好少見到,有啲驚喜!爽口彈牙好新鮮!入面亦都有好多wet rice,夾雜龍蝦汁,口口都係鮮味。食品方面就開心share咗Crema Catalana $90有百里香、生薑及甘草,表面焦糖香脆,裏面亦都好滑,正!我哋兩杯都揀咗Mocktail(無酒精)同樣夠Chill!Agua De Val
Albondigas $90
和牛肉丸配蕃茄汁
Pulpo Y Papas $160
八爪魚配薯仔、綠泡沫及紅mojo醬
原隻大大隻龍蝦+wet rice
食品方面就開心share咗
Crema Catalana $90
有百里香、生薑及甘草,表面焦糖香脆,裏面亦都好滑,正!
我哋兩杯都揀咗Mocktail(無酒精)同樣夠Chill!
Agua De Valencia $80
鮮橙、檸檬水橙色嘅,好清甜夠Chill
“O” Rebujito $80
鮮蘋果、酸橙、薄荷、梳打水。呢個有埋薄荷,特別清新呢!
晚上走嘅時候都好有feel