2017-04-16 357 瀏覽
旺角廣華街,聚集了很多不同類型的餐廳。去旺角食晚飯,又不想在大街迫住等位的時候,來這條「廣華街」聚餐也是不錯的選擇。今晚去咗位於廣華街,轉角位既coffee jobs 食晚飯,我和朋友7點幾去到。是日餐湯(黑松露香菇)我很喜歡飲這款湯,因為好有飽肚感。飲落口質地有點薯泥粒,好有咬口,菇味香濃,再加咗幾滴黑松露油,味道更突出。以下哩set就是朱古力茶$50(Couleur Chocolate)叫套餐係唔包哩款飲品㗎。我見咁特別,又未飲過,所以就order咗一杯。聞起來的氣味確實好朱古力,但是這款茶入口會比較澀口。就係用這種「朱古力茶葉」來沖㗎喇!哩杯餐飲鮮奶朱古力(Iced Milk Chocolate)條街咁熱,梗係要飲凍飲降吓溫先啦!飲落有d似雀巢牛奶朱古力陣味。睇吓幾大份!哩碟係我點既美式三重芝士漢堡餐喇!件漢堡好大件,好多汁,仲有芝士(多到流晒出嚟),最底有好多生菜,所以唔會太膩。配菜還有薯條和沙律,我鍾意食粗身既薯條,點超級多茄汁。😋😋😋德國咸豬手跟餐原本係配薯角既,不過我地轉咗薯條。黃色那堆是芥辣醬,用來點豬手既。睇吓,唔係講少㗎,哩件咸豬手真係好正!皮脆肉嫩,又夠味道!燒得
旺角廣華街,聚集了很多不同類型的餐廳。

是日餐湯(黑松露香菇)

聞起來的氣味確實好朱古力,但是這款茶入口會比較澀口。
Couleur  Chocolate
就係用這種「朱古力茶葉」來沖㗎喇!

條街咁熱,梗係要飲凍飲降吓溫先啦!

飲落有d似雀巢牛奶朱古力陣味。
睇吓幾大份!哩碟係我點既美式三重芝士漢堡餐喇!

美式三重芝士漢堡
德國咸豬手

跟餐原本係配薯角既,不過我地轉咗薯條。

黃色那堆是芥辣醬,用來點豬手既。
德國咸豬手配薯角
睇吓,唔係講少㗎,哩件咸豬手真係好正!

皮脆肉嫩,又夠味道!燒得好香😋

不過我建議配d酸菜,感覺無咁油膩。
2017-04-07
美式三重芝士漢堡