2017-11-09 1518 瀏覽
#fridayla_kennedytown⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍻K-TOWN Bar & Grill🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🍻Oktoberfest啤酒節限定Menu🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀話說上禮拜,同幾個好友去左KTown happy friday😆一入座已經覺得唔對路😂😂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀全場既燈光昏黃得黎帶點浪漫,輕快的音樂使人沉醉😳😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀餐桌上,設有幾座細小蠟燭,⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀燭光映住數個摸著酒杯底的影子,可遺憾是清一色美男子😎😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣KTown喺Castelo group旗下既一間西餐廳,主打傳統西式菜,輕輕帶點亞洲人口味,環境浪漫舒適不在話下,每逢星期五至日都會喺其中一邊廂設有live band表演,岩嗮想Chill得黎又有歌聽既你😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣之前去就試左佢既Oktoberfest菜單,試埋Erdinger既黑白啤酒,
#fridayla_kennedytown
🍻K-TOWN Bar & Grill
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🍻Oktoberfest啤酒節限定Menu
話說上禮拜,
同幾個好友去左KTown happy friday😆
一入座已經覺得唔對路😂😂 ⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
全場既燈光昏黃得黎帶點浪漫,
輕快的音樂使人沉醉😳😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
餐桌上,設有幾座細小蠟燭,
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
燭光映住數個摸著酒杯底的影子,
可遺憾是清一色美男子😎😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
*️⃣之前去就試左佢既Oktoberfest菜單,試埋Erdinger既黑白啤酒,順便感受下呢個德國既呢個傳統啤酒節😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣香煎鱈魚柳Sweet Miso Black Cod💲250
💭伴碟幾有心思😳會用一塊竹葉包住鱈魚柳
💭魚柳本身肉質嫩滑😍而且有兩種食法
💭可以配酸瓜,或是配上味增🤤濃淡相宜
2⃣Pork Belly豬腩肉串💲205
💭豬腩肉串燒得焦香,皮十分香脆🤤
💭但肉質唔算嫩滑😌可能因為未能鎖住肉汁
💭而薯蓉食落好似南瓜蓉😍味道香甜
💭配埋伴碟既新鮮BB蘿蔔都幾夾😝😝
3⃣Jagerschnitzel💲168
💭塊豬排應該重大過我塊面😎😎
💭伴有好多微微焦香既煙肉碎😍😍
💭薯條偏大塊,同埋薯仔分量好足😆
💭不過個蘑菇汁就一般😌嫌佢唔夠惹味
4⃣Drunken Hahnchen💲188
💭原只燒春雞,分量都唔惹少😳😳
💭雞皮燒得薄脆😍😍切落會有清脆既聲音
💭但肉質唔喺嫩滑個種😳😳J先生就麻麻地
💭不過隨行友人就勁欣賞😝😝可能鬼仔性格 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘菜式方面整體都喺比較貼近外國人口味😎
🔘所以都喺建議揀翻steak個menu會好d😆