2019-02-24
噚晚同成班舊同事飲野, 其中一個話今日上午唔使返工喎,我即刻約佢今日lunch啦, 順便傾下來年有咩大計嘛。因為我下午係圓方有meeting, 所以我就約佢嚟呢間餐廳。我地兩個都點lunch set。佢lunch set選擇多, 一時都花多眼亂,最後我決定試佢嘅炸雞waffle配蜜糖芥末醬汁,而朋友就揀左蕃茄鮮蝦羅勒mascarpone芝士意大利粉。餐湯係磨菇忌廉湯, 磨菇味濃,食到粒粒磨菇碎, 加左少許忌廉,所以特別滑, 不過我覺得唔加仲好。朋友嘅意粉先上, 份量都幾大喎,蕃茄芝士味幾濃, 鮮蝦好多,質地爽脆,因為加左羅勒,所以意粉有好清新嘅香氣。我份炸雞waffle賣相好得,炸雞好大塊,炸得金黃但唔油, 底下有兩大片waffle。炸雞肉質鮮嫩,澆上帶甜味嘅芥末醬好好味。waffle牛油味香, 加埋炸雞一起食最夾。飲品我地要左berries smoothies, 天氣潮濕,飲冰涼微酸但果味清香嘅smoothies就最爽喇。