2013-01-14
之前係新城市廣場行街攞左張1+1吧既leaflet, 見到主題係食海鮮, 嘩, $238食多款海鮮, 仲有龍躉食??心諗係咪真係有咁筍呀, 見價錢又唔算貴, 一試都無妨啦! =)就係咁約左個FRD來個HAPPY FRIDAY NIGHT!第一次來@7:00pm, 入到去個環境好relax, 燈光好dim, 仲已經有live band唱緊歌,待應生都好有禮貌, 按我地要求俾左個較入同靜D既sofa位 (當晚其實都幾full)安頓好就出去扲野食喇, 好正呀~ 個BBQ爐燒到熊熊烈火咁, 仲非常之香BBQ味個印巴藉既chef好nice, 仲同我地講中文 問我地想食d咩咁, 我第一時間當然係點左龍躉啦!!BBQ爐隔離有成個放滿左海鮮既冰池係度 (見下圖), 大大條龍躉放係度, 又有好多款其他海鮮, 有扇貝呀、青口呀、大蝦呀、魚呀等等....好似數極都數唔完咁....除左龍躉,我地仲點左好多海鮮一齊share, 阿chef燒緊果陣d油極到差d彈到上塊面度, 好險為左安全起見, 見議大家離遠個爐少少個冰池放滿左好多海鮮, 望落都算幾新鮮, 好壯觀呢第一round點既海鮮~~ 好正呀!!! 全部海鮮
待應生都好有禮貌, 按我地要求俾左個較入同靜D既sofa位 (當晚其實都幾full) 安頓好就出去扲野食喇, 好正呀~ 個BBQ爐燒到熊熊烈火咁, 仲非常之香BBQ味
為左安全起見, 見議大家離遠個爐少少 個冰池放滿左好多海鮮, 望落都算幾新鮮, 好壯觀呢 第一round點既海鮮~~ 好正呀!!! 全部海鮮都好鮮甜, 尤其是個龍躉, 估唔到咁爽口彈牙, 肉又甜, YUMMY!!
大蝦同扇貝都好鮮味同新鮮, 蝦肉又係好爽甜多汁, 不過個扇貝就燒到過左火少少
除左食海鮮, 我都係羊迷黎既 另外點左羊脾同牛扒~~ 冇預到佢個其他肉類供應, 好驚喜呢 食完第一round, 我地繼續出去攞多一轉海鮮先!!
雖然都有好多人圍住想攞食物, 但都唔洗同人爭, 因為個chef不斷地燒食物,
繼續享受我地既海鮮之旅~~ 仲攞埋焗薯~ 焗薯都ok la, 夠林, 再多d薯味就好喇 食左咁多海鮮, 細食既我呢個moment經己好飽好飽, 攞左少少 甜品, 係個粟子糕抵贊, 好重粟子茸味!!
就係咁, 又度過左一個開心既星期五晚