2021-07-05 1435 瀏覽
觀塘海邊一直都有好多happy hour之選,係懶左大半年之後終於決定行遠d去the quayside搵新選擇。之前係鰂魚涌成日食佢既任食青口,太掛著佢既味道就決定係佢啦。Happy hour飲品明明超級抵但我都係被coco colada可愛既外表吸引一開始先點mocktail, 之後發現tropical mojito都係用一款杯就兩杯都試晒。小食就好多薯仔菜式撰,試完都係覺得sweet potato & truffle fries基本款係最好食。大胃我地4個人食一鍋1kg青口完全無難度!我地都好鐘意加大量湯一齊入口更入味。當晚最得意係ribs, 第一次見佢插著把片上菜好有霸氣。最開心既係甜品時間,所有都大大份味道又唔錯。叫左個waffle上面有一層層超高既蛋白打卡一洗,空氣感十足無咁驚肥而甜味又足夠。雖然我係平日夜晚過去但好早全場就full晒,要記得book位過黎呀。