2021-10-13
同朋友去happy hour, 我地搵左間坐得舒服,氣氛不錯的地方。我們各自點了杯cocktail,都是一般款,不過cocktail嘅賣相討好, 用嚟影相做道具配上這裡的裝修佈置,很好拍的。這裡雖然是吧, 但都提供多款食物, 所以可以慢慢邊聊天吃喝, 唔使話夜啲又要轉地方食飯。說著說著就想食野, 於是我就先叫了香芋片配牛油果醬同韓式炸雞兩款佐油小吃。平時Nachos就食得多, 香芋脆片就比較少見。佢脆得嚟冇Nachos咁油, 感覺冇咁熱氣,而且配有牛油果醬, 好味又無負擔。韓式炸雞一啲都唔乾,肉質幾嫩,有水準,但其實佢做法比較似日式,沾著幾款醬食可變唔同口味,幾唔錯。最後我地意猶未盡,覺得這裡的食物有驚喜,所以即刻加點了份香烤澳洲和牛肉,上桌時已經貼心地幫你切好, 單手都吃到,只簡單沾點鹽吃就已經好夠味,好適合聊住天飲住酒時吃。