2022-10-31 14 瀏覽
上星期同朋友試完隔離蘇媽蘇媽就話要試埋So Bar,今個星期朋友就即興收工約去So Bar坐吓傾吓偈,好有效率So Bar有得揀坐室內或者室外,我哋就揀咗坐outdoor,播住音樂飲酒吹水感覺都好chill,咁啱近排halloween,仲有好多萬聖節主題裝飾添🎃我哋happy hour時段去,所以簡單叫咗份小食同Seafood platter,再配兩杯酒就已經夠Seafood platter (5/5)海鮮拼盤非常之豐富,有龍蝦🦞、帶子、蜆同鮑魚。龍蝦肉質好鮮,又多肉,同埋係極多羔,好滋味鮑魚仲好食過屋企人整嘅,煙煙韌韌咁好有咬口而帶子都大舊好肥美,味道都十分鮮甜蜆仔雖然只係配角咁存在,但都點綴唔少,同埋勝在夠多幾粒,一邊傾計慢慢食好似食極都仲有咁個配碟好靚再放近埋去會發現隻龍蝦鉗同個酒杯差唔多大炸蝦扒 (5/5)平時去飲酒🍻都覺得酒吧啲炸嘢最好食,今次呢份炸蝦扒真係無嗌錯,質感煙韌,咬落去多蝦肉,同埋係實嘅,有扒嘅感覺,唔似其他餐廳啲蝦餅咁鬆軟,同埋唔駛點醬都好好食白酒配海鮮真係無得輸perfect match,果香味重,非常夾啲海鮮

Seafood platter (5/5)
鮑魚仲好食過屋企人整嘅,煙煙韌韌咁好有咬口
而帶子都大舊好肥美,味道都十分鮮甜

個配碟好靚

再放近埋去會發現隻龍蝦鉗同個酒杯差唔多大

炸蝦扒 (5/5)
炸蝦扒

白酒配海鮮真係無得輸perfect match
,果香味重,非常夾啲海鮮
House  White

2022-10-26