2018-05-07 343 瀏覽
係香港食韓燒其實都幾貴,而且總係覺得冇韓國風味。不過原來新麻蒲BBQ有Happy Hour,係17:30前或者21:00後點指定既BBQ Set,價錢只係$248兩個人價錢咁抵,我同朋友都毫不猶豫要試一試!Happy Hour BBQ Set有四款肉:新麻蒲護心肉、秘製豬頸肉、新麻蒲五花肉、牛肋排肉,同埋特選什錦拼盤(年糕、蘑菇、金菇、大蝦)。一坐低侍應就送上好多韓國小菜,全部都酸酸辣辣好開胃,用黎包埋燒肉一齊食都好夾!最好既係侍應會主動幫忙Refill主角出場啦!一上菜既時候我同朋友都覺得點解啲肉咁少既,好驚唔夠食!不過其實呢個Set對於兩個女仔黎講都夠七、八成飽既!肉方面表現不錯,唔會好老同好靭,而且每款都有佢唔同既燒肉香味如果將肉剪開會更易控制,味道亦會較好反而啲年糕同蘑菇比較難控制,導致好易燶。飲品方面,呢個Set可以半價自選兩款非酒精類飲品。我同朋友都點左桑莓果醋,超級好飲,酸酸地好清新,仲可以中和番燒肉既油膩,簡直係Perfect Match*桑莓果醋 $14(半價)*最後,我同朋友都諗住試多一款肉,所以點左一份新麻蒲牛護心肉。牛肉同樣好多肉汁同好嫩,值得一試*新麻蒲牛護心
價錢咁抵,我同朋友都毫不猶豫要試一試!

如果將肉剪開會更易控制,味道亦會較好
反而啲年糕同蘑菇比較難控制,導致好易燶。

*桑莓果醋 $14(半價)*

*新麻蒲牛護心肉 $138*

整體黎講,我覺得呢個Set CP值幾好,每人$227賣單。肉好食之餘,亦頗有韓國風味。侍應們都好Helpful,感覺良好。
2018-05-04
15 分鐘 (堂食)
$227 (宵夜)