2022-10-31
每次經過旺角火車橋底都見到有間酒吧餐廳有好多外國人飲酒傾計 氣氛好chill今日終於早放工經過又未到食飯時間同朋友入去happy hour下 😉入面裝修係好傳統的美式酒吧設計牆身都是好Hawaii風的設計以木枱、bar枱為主有個大大area係bartender area仲有部懷舊點唱機播著美式懷舊音樂我們坐在最入面的木枱餐廳大部份客人都係外國人門口Bar枱的窗口是打通的聽著音樂 望著街外好relax氣氛超好🍻//Root beer $48//打開餐牌,Happy Hour當然睇Drink List先,好快就被Root Beer吸引了,以前留學美國時經常都飲,Root Beer 是一種在北美洲流行的含糖汽水,雖然叫Beer但實際上係無酒精成分,是讀書時代既回憶,香港好少餐廳酒吧有,配合返現場環境氣氛,值得推介//朱古力布甸曲奇奶昔$88//一上桌時單單係外表我地都已經嘩一聲,因為有軟糖,好美式既感覺。口感一點也不差,奶昔夠rich,朱古力味夠濃口感甜甜,朋友是朱古力控所以十分喜歡。上面仲落咗一少舊chocolate brownie 同Oreo,朱古力上加上曲奇味令味道一啲都唔單調,甜甜地
有好多外國人飲酒傾計 氣氛好chill
今日終於早放工經過又未到食飯時間
同朋友入去happy hour下 😉
入面裝修係好傳統的美式酒吧設計
牆身都是好Hawaii風的設計
以木枱、bar枱為主
有個大大area係bartender area
聽著音樂 望著街外
好relax氣氛超好🍻
//Root beer $48//
//朱古力布甸曲奇奶昔$88//
一上桌時單單係外表我地都已經嘩一聲,因為有軟糖,好美式既感覺。口感一點也不差,奶昔夠rich,朱古力味夠濃口感甜甜,朋友是朱古力控所以十分喜歡。上面仲落咗一少舊chocolate brownie 同Oreo,朱古力上加上曲奇味令味道一啲都唔單調,甜甜地令人開心。
//炸雞窩夫$128//
窩夫餅底做得夠脆,上面有層次地鋪了數塊炸雞,美式製法的炸雞一般都比較乾身,炸完之後肉質都比較難咬,但呢個炸雞卻做得相當不錯,炸粉不太厚,而且雞肉仍然保持嫩滑。附上楓糖同忌廉搽落窩夫上面,又鹹又甜的口感又幾特別,好味!