2018-12-24 245 瀏覽
本來約左朋友係銅鑼灣傾下野,點知朋友OT要我食自己。一直都唔知 Spirit 呢度有主餐食,因為平時淨係叫開薯條,飲杯野咁。今次叫左個 〈蒜蓉忌廉蘑菇意粉〉又有驚喜喎,本來人哋係叫 〈蒜蓉忌廉煙肉蘑菇意粉〉,但係因為我唔太好煙肉,問咗可唔可以改走煙肉。職員話當然冇問題。初初睇以為好少,原來真係有飽,可能因為濃味食得太多膩現在剛剛好。不得不提因為佢哋做緊聖誕推廣套餐會有湯飲。餐牌上面冇的,佢哋送左一客俾我試味。廚師特製嘅洋蔥湯。真係一碗迷你洋蔥湯,上枱嘅時候我笑咗下。果然好迷你,湯上面的係焗過的法包,芝士味的。湯好濃的牛味,不過唔喜歡食牛可能會覺得蘇,洋蔥就好甜。老實講美中不足就係分量再多啲就好。呢客份量我都可以飲三四份。叫左杯白酒,原來跟野食套餐仲有平,最鐘意佢地大大杯,唔會好似有D酒吧特價就比唔足。有圖有真相

蒜蓉忌廉蘑菇意粉

洋蔥湯