2018-06-15 3486 瀏覽
挨多一日先到Long Weekend,點頂呀?决定放工後同同事去happy hour 打打氣!今次揀呢間喺中環異國風情嘅Honi Honi Tiki Cocktail Lounge 。一坐底就每人叫番杯嘢飲先!1杯cocktail - Mojito,同2杯mocktail - Mango CoCo & Passion water 。Mojito不過不失,味道正常;而兩杯mocktail 都好fresh ,分別好酸嘅芒果(啡色杯) & 熱情果 (面頭係冰粒嗰杯),兩隻杯好靚,係Tiki culture 的雕刻。味道就大家都好酸,但好開胃。至於餐牌入面嘅食物選擇,種類比較少,全部都係小食類,今次我地叫咗:1)Prawn Skewers (蝦串燒)呢到嘅蝦串燒係一串4隻,上到枱面時好熱,加少少檸檬汁,襯熱食,好好食,但價錢有d貴。2)Mini Quiches (迷你法式鹹派)有3款口味,叫咗9件(每個味道3件:三文魚、蘑菇、洋蔥)。食落似芝士撻加好實嘅蛋撻嘅感覺,每個口味都食咗一件,但分別不大,都係好重牛油味,三文魚味太特出,較為味道出少少嘅係蘑茹味。3)Large Poke (刺生吞拿魚粒
挨多一日先到Long Weekend,點頂呀?
决定放工後同同事去happy hour 打打氣!

Drinks  ,  Cheers~

1)Prawn Skewers (蝦串燒)

2)Mini Quiches (迷你法式鹹派)

3)Large Poke (刺生吞拿魚粒)

一碟有三種味配幾塊紫菜:

-辣味:一食落口feel唔到辣,但會慢慢湧出泥,愈食愈過癮。

-芫荽味:都係好淡口,主要要連芫荽一齊食先有味。

-最後一款:望落係沙律醬,其實係好淡嘅芝麻醬&麻油味,唔錯。

-紫菜:唔係脆口嗰種,包住吞拿魚粒食就似軍艦,唔太夾,所以我最後沾下面講嘅肉丸汁食。

4)Meat Balls (肉丸)
Meat  balls

我覺得係今晚最唔錯嘅食物。先沾有少少辣嘅番茄汁,個汁味道好似冬陰公,上面有好多好細粒嘅果蓉。肉丸一咬開有好多肉汁,肉質似淋嘅白色魚旦,好juicy 。肉丸本身偏鹹,但配合個汁就可以中和番,好夾,好好食!

2018-06-14
用餐優惠
優惠券
Drinks  ,  Cheers~
Meat  balls
  • Meat  Ball