Urban Park係我好鐘意既中式餐廳" 飲茶" 上面. 首先我想讚下呢到既SERVICE, 真你係好周到, 好留意客人既需要, 我望望上面幾次, Staff黎問有咩事,我話風口係個頭到有d唔舒服, 就即時轉左台。 環境好有情調, 有ourdoor, 有indoor先講講HAPPY HOUR, 買一送一, 可以簡唔同飲品送最平個杯, 而呢到唔可同朋友share, 即係每人兩杯。我叫左一杯prosecco同一杯red wine. 2杯酒都唔錯, 先講prosecco, 氣泡好靚, 好似跳緊舞咁~ 欣賞左陣。而杯RED WINE, 就係食和牛個時叫既先上左個松露牛油加麵面, 麵包放係個盒到, 好似寶藏咁, 好得意; 松露味好看, 如果可以ENCORE, 我一定會!! 聞上去已經好想食!再黎就係我既主菜, Australian M5 wagyu rib-eye steak (8oz) $299 配roasted garlic & cajun skinny friesStaff 話係Slow cook, 叫我地耐等等~ 我叫左rare,朋叫左medium. 上黎啦, fries 好香口, 食

上黎啦, fries 好香口, 食唔停, 個roasted garlic 入口即溶, 又係成個食哂....

之但係...我地既和牛, overcooked, 我個rare變左medium, 朋友個medium變左medium well...都幾失望,一間餐廳咁既價錢竟然控唔到件和牛? 而且係SLOW COOK...

件扒OVERCOOKED已經係事實, 入口仲食得出佢既質素, 脂肪同肉既比例唔錯, 真係因為廚師既處理影響左.

我會再去URBAN PARK, FOR HAPPY HOUR, 食物既話, 可能試試其他分店
題外話/補充資料: HAPPY HOUR 會比笑 食物因為件overcooked 和牛比ok