2018-06-01
之前嚟過食下午茶,今次就試飲野同小食。除咗午茶時段,佢有free nuts & olive提供,坐低未order就已經拎嚟,讚!!咁啱happy hour 時段 (每日 5~7pm)有個list係買一送一,包括咗selected red wine, white wine, cocktails, rose wine, beer,但唯一唔好處係以每人計買一送一,即係如果兩個人嚟都要畀兩杯飲品價錢一共飲四杯。我吔就試咗佢嘅rose wine & cocktail,兩杯都唔錯。買一送一就我吔兩個人互相叫番我吔第一杯叫嘅飲品。另外有啲bar snacks揀,我吔先叫咗爆谷雞,個名吸引餘都比想像中好味,炸雞伴埋爆谷,仲有千島醬,香口得嚟又唔會太多炸粉!佢有三款platter,每款都係$280,一款係全芝士,一款係全hams,我吔cheese & ham都想要,於是就揀咗呢款,似係parma ham,切得好薄,配上水牛芝士同麵包條中和咗啲鹹味,夠清新,唔錯,只係貴咗啲。最後試埋甜品,選擇唔多,有tiramisu、mango cheesecake、panna cotta、ice cream等等....
最後試埋甜品,選擇唔多,有tiramisu、mango cheesecake、panna cotta、ice cream等等.... 最吸引都係tiramisu。
個樣有啲驚喜,用朱古力整嘅小器皿載住平時嘅tiramisu,再有朱古力蛋糕粒同醬,幾特別,又唔太甜 !