2023-11-27 8 瀏覽
📍Upside Lounge銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓做咗社畜真係要Happy Hours下🍻,呢間銅鑼灣樓上酒吧環境偏暗,有好多neon light做點綴,整體感覺會cyber啲。值得一提嘅係佢有indoor位,亦都有露台outdoor位可以吹下風🌬️!The Water of Life $118 🌕🌕🌕🌕🌗呢杯係bartender跟據我要求推薦嘅,好啱我口味!Vodka做基酒,再加elder flower liqueur, lemongrass, 青瓜🥒、青檸🍋、蘋果🍎、蜂蜜🍯,飲落係會有啲清新嘅甜味,特別係青瓜味好出! Nutella Frosty $118 🌕🌕🌕🌕🌕呢杯都係bartender推薦嘅!Bourbon Whisky做基酒,再加hazelnut liqueur, almond liqueur, bailey's, chocolate bitters,堅果味比較重🌰,飲落都係甜甜地~幾鍾意!風乾火腿芝士拼盤 $128 🌕🌕🌕🌕🌕飲酒食返啲鹹鹹地嘅小食真係一流!呢個拼盤一共有兩款火腿同埋兩款芝士🧀,配搭喺口感味道上互補,食落好得意~蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 $128
📍Upside Lounge
銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓

The Water of Life $118 🌕🌕🌕🌕🌗

Nutella Frosty $118 🌕🌕🌕🌕🌕

風乾火腿芝士拼盤 $128 🌕🌕🌕🌕🌕

蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 $128 🌕🌕🌕🌕🌗
上菜時熱辣辣,🍝意粉煮得啱啱好!唔會太軟淋,個汁唔會太傑身,比較light。而個軟殼蟹炸得好酥脆🦀、咬落有肉汁,再加埋蟹子為成個意粉增加口感~