2021-10-25
而家Vege-day都可以嘆到tapas & wine啦!!西貢嘅呢間素食酒吧,簡直就係「帶肉食朋友進入素食世界」嘅好去處😍Momos 煎餃子$70🥟驚喜去好食👍🏻加左素肉碎之後,會覺得自己食緊真嘅豬肉餃子。而且個豉油調得好正,甜甜地好夾Gobi Manchurian香脆椰菜花伴香甜煙燻醬$75🥦煙燻醬味道辣辣地好惹味,椰菜花顏色望落有啲似咕嚕肉,好開胃,咬落幾脆Thai Laab Wraps素牛肉生菜包$75🥬呢個就相對淡口啲,似乎素豬肉碎嘅口感會更適合做生菜包Peking北京填菌$75🍖必食之選🌟加左蔥同海鮮醬之後,好似食緊填鴨包但少油版😋海鮮醬係成個包嘅靈魂😍Vietnamese Banh Tet越式素牛肉玉米餅$75牛肉碎,乾蔥同洋蔥再配醬汁,食落辣辣地,意外地成為今餐最有驚喜嘅一道菜🤭Katsu Peri Peri Burger素牛肉漢堡$125🍔呢個都充滿肉感,一口咬落去口感上好滿足,而且加$15仲有蕃薯條可以食🍠Szechuan Mapo Tofu With Rice麻婆豆腐飯$75🌶仲好食過真麻婆豆腐😙啲肉碎口感稔稔地,配埋同樣稔稔地嘅豆腐,簡直係絕配。個醬汁調得相當惹
Momos 煎餃子$70🥟驚喜去好食👍🏻
Thai Laab Wraps素牛肉生菜包$75🥬
呢個就相對淡口啲,似乎素豬肉碎嘅口感會更適合做生菜包
Peking北京填菌$75🍖必食之選🌟
仲好食過真麻婆豆腐😙啲肉碎口感稔稔地,配埋同樣稔稔地嘅豆腐,簡直係絕配。個醬汁調得相當惹味,辣得來停唔到口,超級送飯😛