(非會員)
2009-12-10 3 瀏覽
聖誕就到,我班fd有幾個都住樂富,見得閒咪同佢地過九龍城廣場HEA下,個場都幾多運動品牌嫁喎差唔多8:00,個個都有D肚餓,經過一間叫蒲鍋既日式餐廳,入面好似好大咁,門口個到既廣告牌寫明$148一位日式燒肉,又唔係好貴,加上被佢地門口個大Display櫃吸引住,仲要櫃內既靚牛肉都係任食,嘻嘻我係牛魔王,即刻拿拿淋衝入去一坐低,先黎個刺身拼盤連一板海膽,D刺身都OK新鮮既,不過北寄貝就好似硬D咁囉終於主角上檯喇,牛肉就預無醃,但係其他都無醃,覺得幾騎呢D咁,算把啦!話之佢既,大食特食,不過真係完全無雪味,而且加埋上既調味,椒鹽呀七味粉呀咁,又OK喎~~牛肉又幾好,侍應哥哥提我唔好燒咁熟,牛味好得,仲要任食喎!我一個人食好多好多(差唔多全程淨食牛肉) ,連豉油都無點,飽到想嘔~~順帶一提:佢地個燒烤爐效果好好,無乜油煙,D肥油全部滴晒入爐入面。我試過其他任食燒肉店,又熱又焗,食完成身臭味。~~澳洲羊架幾甜,肉又淋;雞翼初初見白雪雪,心諗:做咩唔醃?點知加椒鹽and七味粉後離奇地好味,我吃左4隻。~~牛仔腸,鴨舌,多春魚,帆立貝,中蝦….點左很多唔同款式試下佢地有度好,乜都無限制

一坐低,先黎個刺身拼盤連一板海膽,
D刺身都OK新鮮既,不過北寄貝就好似硬D咁囉

) ,連豉油都無點,飽到想嘔

我試過其他任食燒肉店,又熱又焗,食完成身臭味。

點知加椒鹽and七味粉後離奇地好味,我吃左4隻。

佢地有度好,乜都無限制,不過每樣數量供應就唔係好平均咁,有D吃淨晒,好彩無收我地費用

~~罐裝汽水任飲,無限數量,正爆!如果有埋其他熱盤供應就更完美,不過$148有靚牛肉任食,汽水無限供應,咁既價錢,九龍城區先至做到呀?

~~係依到多謝個個動作好快既侍應哥哥(我成日覺得佢好似溜緊冰咁),他時時笑笑口幫我們check野食齊味,又好細心咁教我地燒肉,今時今日咁既服務先掂

總結黎講---今餐係得既
就係俾哩個櫃吸引入去!!!
我地就係點左哩D~~~
原來哩D燒出黎都好好食!!!
羊架好食~~~
2009-12-07
就係俾哩個櫃吸引入去!!!
我地就係點左哩D~~~
原來哩D燒出黎都好好食!!!
羊架好食~~~
  • 安格斯牛粒,牛肉,雞翼,澳洲羊架