2018-04-19
觀塘嘅工廈出名多餐廳同café,所以就同朋友去覓食。平時出街食野大多數都係食粉麵或者飯,今次就想食特別啲嘅野。 我哋搵到呢間有得食bagel,牛角包 burrito都好出名嘅小餐廳,賣點係麵包同蛋糕係自家製,飲品用上黑糖調製,感覺咁健康所以就決定入去食。我哋兩點半去到嗰陣時,依然係九成滿座,可見呢間餐廳喺呢區都出名。餐廳播著休閒嘅歌,我哋就坐住台式木櫈,感覺好舒服休閒。店員俾咗兩杯茶同menu,叫我哋慢慢睇。我同朋友分別叫左煙三文魚忌廉芝士同埋芝士辣牛肉bagel,兩個都有田園沙律跟。 另外我哋再加錢轉套餐,會有一個甜品同一杯飲品。朋友嘅煙三文魚忌廉芝士bagel~煙三文魚唔腥,忌廉芝士口感厚實,好滿足;芝士辣牛肉就好惹味,用上薄切牛,再加埋辣辣地嘅醬汁,唔錯!大家都知道bagel係比較有咬口嘅包,唔會好似其他包咁食空氣,而呢一個自家製嘅bagel都唔例外,另外再添加左一份健康喺入面,我同朋友都食得好放心。田園沙律好新鮮,唔係跟麻醬咁邪惡,而係配左少少嘅沙律醬但已經好夠,少咗份罪惡感。食到咁上下,店員就上咗兩杯飲品畀我哋。我哋兩個都嗌咗低脂岩鹽咖啡,一飲落去,我同朋友都係同一個反應,就