2018-12-02
今日為大家介紹一下我經常幫襯嘅西餐廳🍴初心冰室🍴這餐廳位於旺角西洋菜南街,交通非常方便門面設計走型格路線亦帶點懷舊氣息,菜式多選擇之餘價錢亦十分大眾化店內環境同樣走型格路線,燈光柔和,擺設掛畫非常有特色,令環境增色不少,坐位以卡座為主,十分舒適寬敞午市套餐好多選擇而且好抵食,50蚊左右就有一個set,包餐湯飲品,不用加一的,另外小食甜品亦相當吸引我地最後點左兩個lunch set 加一個小食,十分豐富紅湯白湯配餐包,湯熱辣辣,調味亦恰當,餐包如果可以熱熱地會更好日式㗎喱海鮮蛋包飯,賣相吸引,蛋好嫩,仲有小小流心㗎喱汁好香唔辣,飯一粒粒軟硬適中,海鮮料亦好足,不錯吃的香煎美國雞扒配意粉(黑椒汁)好大碟好足料,有兩大塊雞扒,意粉分量亦好多,而且香氣撲鼻雞扒煎得好香,肉質嫩滑juicy,意粉亦軟硬適中,配合黑椒汁,非常惹味奇尊炸雞中翼,好靚仔,隻隻漲卜卜,金黃色的,見到都流口水每隻都已去骨,裏面釀滿左芝士同蘑菇,好香芝士味啊去骨雞翼,味道好有層次推介最後飲埋杯凍飲爽YY,非常滿足 原來,初心,就是在人生的起點所許下的夢想,是一生渴望抵達的目標,大家一定要無忘初心,向著目標努力進發啊!加油💪🏻
這餐廳位於旺角西洋菜南街,交通非常方便
我地最後點左兩個lunch set 加一個小食,十分豐富
日式㗎喱海鮮蛋包飯,賣相吸引,蛋好嫩,仲有小小流心
㗎喱汁好香唔辣,飯一粒粒軟硬適中,海鮮料亦好足,不錯吃的
香煎美國雞扒配意粉(黑椒汁)
好大碟好足料,有兩大塊雞扒,意粉分量亦好多,而且香氣撲鼻
奇尊炸雞中翼,好靚仔,隻隻漲卜卜,金黃色的,見到都流口水
每隻都已去骨,裏面釀滿左芝士同蘑菇,好香芝士味啊
去骨雞翼,味道好有層次推介
最後飲埋杯凍飲爽YY,非常滿足