2017-12-16 246 瀏覽
呢間一向都想食好耐, 但因為冇得book位,平時又見好多人等,難得有勇士話早啲去幫我拎位,咁我當然就確之不拒啦。雖然黎到係要坐商場位, 但侍應都會經常嚟加水落單,所以都冇hard feeling。餐牌有一份special menu, 平常嗰份menu好簡單, 大約得6,7頁,甜品飲品就佔了五分三。小食我哋兩人叫了炸蘑菇釀雞肉, 番茄蟹肉牛油果沙律, 兩個都係超正,極級推介蘑菇雞肉有五粒,好香口,唔乾身, 完全保留到蘑菇鮮味,而且就算切開, 免治雞肉都唔會跌咗出嚟,配上黑松露蛋黃醬,一流。番茄蟹肉牛油果沙律, 最驚喜唔係沙律菜夠新鮮,係嗰個黑魚子醬,而且蟹肉有鮮味,好好食,同我平時係日本訂返嚟嘅蟹肉罐頭完全唔同, 再加上令人食落感覺清新的牛油果,正主菜方面叫咗燒豬肋骨配薯條 同埋個聖誕menu入面芝士龍蝦扁意粉。豬肋骨薯條 , 可能有d人會覺得細份, 但我覺得價錢上嚟講呢個分量好合理,而且仲要留肚食甜品 個Rib烤得好好,夠林,唔梅, 而且燒烤醬分開上可以自己加。 唯一 爭啲嘅係薯條炸得有d over, 太干,太熱氣。芝士龍蝦扁意粉好濃芝士, 配搭著煎香,已去外壳嘅龍蝦,青瓜粒。 龍蝦好

番茄蟹肉牛油果沙律

烤豬肋骨配薯條

芝士龍蝦扁意粉好濃芝士, 配搭著煎香,已去外壳嘅龍蝦,青瓜粒。 龍蝦好有鮮味,而且擺得好靚, 好細心咁切開了一啖啖。
芝士龍蝦扁意粉

叫咗一杯飲品同埋一份甜品share, 綠茶柚子沙冰,沙冰配合一球綠茶雪糕,清涼抵飲。 本來想飲牛油果沙冰,但侍應話係用原隻牛油果打出黎,驚會飽左,下次先試。
綠茶柚子沙冰

芒果忌廉班戟卷, 有芒果粒,朱古力碎,雲呢拿雪糕,面有好均勻的芒果椰汁唧花。 班戟捲內掃了椰汁並舖了一些nut,好味
芒果綠茶班戟卷

一路食都見到有啲人行下商場,被吸引,走入嚟食個甜品,因為唔使加一,就算淨食甜品,個價錢都好吸引。
番茄蟹肉牛油果沙律
芝士龍蝦扁意粉