2021-07-23
同honey參加咗個『自肥計劃』ᕤ💥帶你遊麗閣食好西💥🤣🤣餐廳門外墻壁上大大隻:Curry, Boat Noodles,Tom Yum, Satay, Coconut, Mango……反正未諗倒食咩,就呢樹啦!裏面大大幅刺綉壁畫,“啤梨形”吊燈同吊扇好靚好match!感覺幾舒服!坐落一陣,服務員好貼心咁免費送上蝦片。一邊食住香脆中帶點微辣嘅蝦片,一邊慢慢睇有咩好嘢食。俩個人點咗✨香烤薄餅✨馬拉盞炒芥蘭✨泰式濕炒河粉✨椰汁千層糕✨香烤薄餅金黃色又蓬鬆嘅外皮,食落和暖、柔軟、有咬口,下次點埋咖哩,仲更加。✨馬拉盞炒芥蘭芥蘭炒得碧綠爽脆有鑊氣,除咗馬拉盞醬,仲加咗小蝦米、豆瓣醬、薑絲、蒜蓉同紅辣椒去炒,好入味。✨泰式濕炒河粉滿滿一“盆”濕炒河粉有甘筍、芥蘭、椰菜花、西蘭花同秀珍菇,顏色鮮艷,健康得嚟又吸睛。最欣賞佢嘅豬肉,吾係一片一片,而係好似炮仗咁一串一串,而且用咗好似香茅等香料燒烤過,有種焦香味。河粉炒得均勻,條條掛有醬汁好滑!✨椰汁千層糕到『甜品胃』出沒😂,喜歡煙煙靭靭嘅嘢,呢個椰汁千層糕幾Q彈,滿足晒😋食飽飽,今次個『自肥計劃』幾成功!
俩個人點咗
✨香烤薄餅
✨馬拉盞炒芥蘭
✨泰式濕炒河粉
✨椰汁千層糕
食飽飽,今次個『自肥計劃』幾成功!