2017-06-04
是咁的,一直認為番工搵錢咁辛苦,對自己個肚好d係應該的上網見到尼間扒房評語不錯,男朋友又好鐘意食牛就決定去試下店員安排我地坐係窗口位,係繁華既鬧市中寫意地嘆牛扒,確是人生一大樂事小店播住有情調既英文歌,幾適合慶祝生日、朋友聚會或紀念日晚市一開門已經見到有幾張枱已reserved了,坐左唔係好耐就爆場lu,如果想食都係早d book定枱最穩陣餐分為三種。第一種係joyful(前菜、湯同意大利飯)、第二種係deluxe(有前菜、湯同一個主菜)、第三種係premium(有前菜、湯、意大利飯同一款主菜)。我地揀左deluxe既2人餐前菜先黎係尼個蒜蓉包。佢係一大個蒜蓉包,再大約可以分成4-5份。每塊中間都沾滿蒜蓉前菜係Caesar salad🥗賣相美美的,配一塊麵包同烘過既煙肉。沙律菜夠晒爽口,醬同菜既比例岩岩好驚喜既前菜就係尼個蟹餅外層既炸醬係薄薄既一層,入面係滿滿既蟹肉,真係無敵多蟹肉,就快爆出黎咁。蟹餅可以點個醬黎食,個人認為就咁食定點個醬食都好好味湯有兩款,一款係龍蝦湯一款係菇既湯。我地都揀左龍蝦湯,覺得自己真係無揀錯個湯好濃好濃既龍蝦味,好鮮🤤~入面仲有龍蝦羔同龍蝦肉omg,秒清主菜
主菜有得揀14安士烤羊架或14安士美國肉眼扒。黎steakhouse就緊係食牛啦,同埋要滿足男朋友大大