2018-11-15
位於皇后大道中The L place 旁的轉角位,有一棟五層高的洒吧連餐廳的好地方。很喜歡這裡的設計,先講樓層,Ground floor 係一個室內室外的酒吧!未夠鐘食飯,可以來個happy hour 先!1樓係買洒,芝士的雜貨鋪,2樓係whisky bar ,3-5樓都係餐廳,頂層仲有個rootldtop bar 🥃·侍應非常nice , 帶我坐電梯去到4樓,一入到去就覺得成個設計好有feel, 環境非常幽靜,只有4張枱,好有privacy 既感覺,最吸引我就係個𦾟kartell 既led 燈, 全餐廳既氣氛就係靠哂呢盞燈,呢度既老闆對於餐廳既家俬,外牆,內牆的設計,都非常講究,連樓梯的小心地滑的警告牌也有餐廳的標誌 😄·一頁過的Menu , 雖然種類不是太多,但算是貴精不貴多,食物都非常有質素,特別推介磨菇🍄湯,可以媲美五星級酒店,個蜆肉意粉,蜆肉肥美,冇沙,linguine 夠哂al dente ,另外羊和牛做得都非常出式,熟度真係做到medium , 好有肉味,跟本就不用點任何sauce 了!食到呢度,已經好full,甜品就留待下次了!呢餐真係食得好滿意Main Lobster
呢餐真係食得好滿意
Main Lobster bisque