2022-10-13
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 金鐘 @pacificplacehk 又有pop up 啦!今次係 @dangwenlihk ❤️ 一如既往,今次主題係造香港經典童年回憶食品 😆 仲可以用一個新食法新味道去品嘗依啲回憶😌 小熊餅🐻($62),榛子味海綿蛋糕同軟心牛奶朱古力醬。都幾香濃,完全滿榛子朱古力控嘅我😝杯麵($62)就not my fav. 杯麵底層係焦糖卜卜米同焦糖海綿蛋糕,麵條係咖啡啫,個心係奶茶慕絲。想做到「鴛鴦」嘅味道,不過自己就覺得整體口感無咩鴛鴦味之餘有啲偏苦。同時啲啫喱係無咩味。係得外層塊白朱古力係好食少少就無啦。西多($62)都有少少喜出望外。本人本身唔好檸檬味嘅甜品,但依個做得都幾自然。兩層多士嘅餡係檸檬酪同米布甸,脆片餅乾、杏仁海綿蛋糕同馬斯卡彭慕絲。頂層以馬斯卡彭芝士做成嘅牛油同蜜糖啫喱糖漿作裝飾👏🏻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ⭐️ Deal有儲 @pacificplacehk 嘅分就儲啦。提提大家,金鐘分店 @bloomhkapp 係唔計rebate。至於ZA Bank 嘅買一送一都唔計架。 ◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_pastry🔎 #cass_
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
⭐️ Deal
至於ZA Bank 嘅買一送一都唔計架。
◇◇◇◇◇◇◇◇◇
🔎 #cass_pastry