餐廳: alfafa Cafe
資訊:

2021-04-22 567 瀏覽
起智華圖書館對面 所以超級方便餐牌易睇 款式選擇算多有普通set meal 或者自選(1餸+飯/意粉/薯蓉)佢啲set好balanced 有肉有菜有飯包飲品 然後依排仲有個迷你士多啤梨果醬送🍓最後揀咗個自選餐 ($48)餸3選1 揀咗日本照燒汁洋蔥西京燒銀雪魚柳 配白飯飲品要凍檸茶 (+$4)基本上全部野都整好晒 佢來落隻碟到就得 所以好快就有得攞餐賣相都唔錯 份量就細咗少少 尤其魚柳得兩舊仔味道就幾好嘅 照燒汁味道唔算好濃同埋唔會’傑’ 🧅我覺得啲洋蔥先最好食 煮到軟身 但係咬落少少脆 又好香口 同埋已經煮到英文所講嘅’caramelised’ 配飯食一流🐟然後個魚柳雖然少就少啲 不過都好好食 好滑身 可以食到一片片 然後有質感 食落少少實正 外皮微微脆🍚白飯都唔差 啲米有質感 似日本米 硬度適中🥕啲菜就唔係咁好食...冇乜味但係偏油整體味道ok 當然比唔上其他外面西餐味 不過以大學餐廳黎講合格加上價錢比正常Alfafa起碼平$10環境都幾好 坐得舒服 尤其外面坐位服務態度都唔錯所以如果大家溫書溫到攰又想食餐正常嘅 然後又唔想離開HKU範圍 又想搵間價錢合理既 可以考慮Alfafa
起智華圖書館對面 所以超級方便
餐牌易睇 款式選擇算多
有普通set meal 或者自選(1餸+飯/意粉/薯蓉)
佢啲set好balanced 有肉有菜有飯
包飲品 然後依排仲有個迷你士多啤梨果醬送🍓
最後揀咗個自選餐 ($48)
餸3選1 揀咗日本照燒汁洋蔥西京燒銀雪魚柳 配白飯
飲品要凍檸茶 (+$4)
日本照燒汁洋蔥西京燒銀雪魚柳 配白飯
基本上全部野都整好晒 佢來落隻碟到就得 所以好快就有得攞餐