2023-02-01
Vie Won Won係hku附近,係我近期好鍾意既餐廳🥹🫶🏻!! 因為佢哋既環境真係好靚🤍 餐廳有啲隱世既感覺,門口就已經好似個小花園咁入到去真係非常impressed,裝修好靚,有啲異國風情🥰 餐廳有2層,個樓梯真係設計得好有心思,好多掛畫,好適合影相打卡。樓上係更加靚😍!有種復古歐美風,到到都係打卡位📸 而且都有好多搞笑既元素,好多得意既字句,充滿玩味🤣 兩層樓底都好高🥹 好有空間感,坐得好舒服😌🔸🥯焙茶麻糬貝果 $68cream cheese: sour cream & onion / honey & garlic擺盤好有心思😍 好多乾果做裝飾🤍 cream cheese揀咗sour cream & onion🧅 個bagel好厚實,淡淡嘅焙茶味,裏面麻糬份量適中,煙煙韌韌,配上濃濃嘅sour cream & onion cream cheese🧀,口感幾正😋🍄迷幻蘑菇 $98好signature既甜品,賣相好fancy!!😆💖 我諗大家應該都好好奇佢究竟係咩🤣 佢既味道好特別!上面菇頭既部分凍冰冰,好似士多啤梨雪糕咁,但又有啲辣辣地,又有啲酸酸地既紅莓醬🤪 下面就好似芒果奶凍
入到去真係非常impressed,裝修好靚,有啲異國風情🥰
🔸
焙茶麻糬貝果
焙茶麻糬貝果
🥯焙茶麻糬貝果 $68
迷幻蘑菇
迷幻蘑菇
🍄迷幻蘑菇 $98
好signature既甜品,賣相好fancy!!😆💖 我諗大家應該都好好奇佢究竟係咩🤣 佢既味道好特別!上面菇頭既部分凍冰冰,好似士多啤梨雪糕咁,但又有啲辣辣地,又有啲酸酸地既紅莓醬🤪 下面就好似芒果奶凍咁🥭