2021-01-04
今日嚟咗九龍灣MegaBox行街,行完街想想埋個tea先走,見到呢個人氣嘅Pancake過江龍,心郁郁都想食Pancake,於是同frd入咗去嘆我地嘅下午茶☺️目玉燒梳乎厘pancake ($118)- 新品雞蛋pancake啱啱新推出,緊係要試吓啦,食落果然有驚喜,佢嘅特製吉士蛋黃又睇得又食得,甜甜地,豐富咗成個pancake嘅味道層次- 梳乎厘鬆軟綿滑,幾乎係入口即融,超級好味,而且甜度適中,唔會令人覺得好膩士多啤利梳乎厘pancake ($128)- 呢個pancake 一上碟已經好少女心,每個strawberry 都切成心形,而且仲有好絲滑既cream 包裹住,最貼心既喺如果客人覺得甜度唔夠既話,仲可以落埋蜜糖,真喺甜入心呀宇治金時 ($35)- 呢杯冬日特飲果然好啱近排轉涼咗嘅天氣,飲完簡直係暖入心扉☺️- 抹茶香濃突出,紅豆香甜軟綿,絕對係perfect match!!芒果沙冰($48)- 冬日比較少人嗌沙冰,但配埋暖乎乎嘅pancake 就岩岩好,而且唔會太甜,加埋表層既cream,令到整杯飲品既味道酸酸甜甜Pancake好有質素,食到舔舔脷,食到咁高質嘅pancakes,真
目玉燒梳乎厘pancake ($118)
士多啤利梳乎厘pancake ($128)
宇治金時 ($35)
芒果沙冰($48)
Pancake好有質素,食到舔舔脷,食到咁高質嘅pancakes,真係一大享受☺️