2023-12-11 662 瀏覽
Bittersweet 以我理解,苦中甜,苦中作樂😊🍂秋天假日懶洋洋,瞓到自然醒😅下午茶☕️時段去了bittersweet 吃下午茶,2 人點了2 份All Day Breakfasts:-1. 煙三文魚,蛋沙律🥗,菜沙律🥗、乳酪配 貝果🥯 bagel 煙三文魚好味,乳酪份量同味道ok, 菜沙律🥗有生菜,粟米🌽粒、紫椰菜🥬配沙律醬 ; 如果改用黑醋及加車厘茄, 我覺得會好啲。飲品加 $8 轉了 Rock salted caramel latte 岩鹽焦糖咖啡☕️, 味道洽道好,啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻2. 煙肉🥓,雞肉腸,蛋沙律🥗,菜沙律🥗,乳酪配牛角包🥐熱葷煙肉🥓及雞肉腸都好味😋,其他沙律🥗配菜已在項目1 評了,要改善的地方。飲品加 $8 轉了玫瑰🌹牛奶咖啡☕️,Rose Latte, Um. 咖啡味出,呢間小店咖啡豆估是用料,所以兩杯都啱啱好👍🏻 但如果Rose Latte 加返1-2 粒玫瑰🌹花襯托就更加好😉以上2 份 All day breakfast , 食物🥘整體來說ok, But 貝果🥯 是全部食物中,冇想到是最差😕👎,好多餐廳食肆多是訂購其他麵包/ 烘焙供應商,如果是,請考慮及了解
Bittersweet 以我理解,苦中甜,苦中作樂😊

🍂秋天假日懶洋洋,瞓到自然醒😅

2. 煙肉🥓,雞肉腸,蛋沙律🥗,菜沙律🥗,乳酪配牛角包🥐

以上2 份 All day breakfast , 食物🥘整體來說ok, But 貝果🥯 是全部食物中,冇想到是最差😕👎,好多餐廳食肆多是訂購其他麵包/ 烘焙供應商,如果是,請考慮及了解麵包的質素及質感。

而牛角包🥐,都要有改善及進步空間,牛角包上碟,只是見熱哄哄,但牛角包酥皮層次,可能過熱翻熱,不見了😅

Conclusion: 店menu 都有好多不同選擇,某至咖啡都好多款選擇,希望店主睇完以上評作參考,會再來食啊!

Rose  Latte  玫瑰🌹牛奶咖啡
Rose  Latte  玫瑰🌹牛奶咖啡