2018-03-25
今日honey生日,都唔知去邊食好,星期六食lunch周圍都好多人,又少地方可以訂位,就實行一路行一路搵!嚟到Urban,一般多人排緊隊,加上之前同honey行過幾次都話想試,於是就襯今日呢個好日子排陣隊!好好彩畀我哋第一次嚟食就排到個卡位! Honey想食牛仔同魚,於是就哂佢啦今日!首先嚟個龍蝦湯。本身我好怕飲呢個湯,因為我怕腥,點知呢個冇,我覺得甜甜地,幾好飲喎!對我嚟講係有喜出望外嘅感覺嘅!再嚟上咗個Fish & Chips 先,好大條魚囉!個炸醬好薄,魚肉好juicy、好滑!薯條都好多、好脆! 不過真係好大份,我同honey share 都食唔哂。。。最後上個牛仔肉,肉好易咬得開,好有肉味!個感覺就好似食buffet攞嗰啲燒牛肉咁,都幾好味呀! 不過都係嗰句啦,份量都幾大㗎!個餐送飲品只限桃茶同汽水,其他就加錢。咁我食Fish & Chips 就當然飲汽水啦,但我honey 就飲桃茶。佢話陣桃味都幾香、唔假、幾吸引㗎!其實個餐加少少錢仲可以叫件蛋糕食㗎!我哋排隊時經過個蛋糕櫃已經見到啲蛋糕好靚,仲諗住今日honey生日可以食返件蛋糕,點知太飽食唔落啦。。。 不過唔緊要,下次嚟,
其實個餐加少少錢仲可以叫件蛋糕食㗎!我哋排隊時經過個蛋糕櫃已經見到啲蛋糕好靚,仲諗住今日honey生日可以食返件蛋糕,點知太飽食唔落啦。。。 不過唔緊要,下次嚟,唔叫咁多嘢,一定要食到件蛋糕同其他嘢為止!