2023-09-07
之前見朋友揸車去呢度食Tea, 環境好chill, 又welcome 毛孩,所以趁假日約埋好姊妹帶毛孩🐶一齊黎享受一下🌿。因為餐廳用嘅蔬菜🥬都係自家種植, 色澤都特別翠綠新鮮; 而且好多食材都是自家製,可以親身融入大自然。原來交通都算方便,喺上水火車站🚅 轉乘搭15分鐘車程的🚎 小巴57K 或 🚌巴士77, 落車只需步行2分鐘左右,見到油得好色彩繽紛外牆的,就已經到了!如果渣車還可以預先whatsapp 聯絡餐廳預留車位🚙!🩵 燒安格斯🥩肉眼沙律🥗 $118燒牛肉🐮粉嫩的七成熟,煮得剛剛好,好稔又好juicy😋配上新鮮沙律菜🥗入口好fresh💚🩵自家製蒜蓉法包🥖$68每日早上親自搓麵包粉製作,好有♥️, 怪不得特別鬆軟,值得支持👍🏻🩵本地有機碎蛋沙律焗薯仔🥔 $68外層焗到微微脆,內裡熱烘烘的,配上沙咀碎蛋,真的食完一個🥔想再食,因為小妹係薯仔🥔控🤭🩵有機香草蘑菇煙肉🥓意粉🍝$98唔知係咪因為以有機的香草煮,感覺好有鮮草味,好香😌 超級大碟,真係好夠份量,抵食!🩵有機蔬果汁:雪梨🍐x紅蘿蔔汁🥕$38 x 2杯大大杯又新鮮打出來,真係好好味😋下次想試埋佢個苦瓜汁💚🩵自家製檸檬🍋芝士蛋糕🍰
🩵 燒安格斯🥩肉眼沙律🥗 $118
🩵自家製蒜蓉法包🥖$68
🩵本地有機碎蛋沙律焗薯仔🥔 $68
🩵有機香草蘑菇煙肉🥓意粉🍝$98
🩵有機蔬果汁:雪梨🍐x紅蘿蔔汁🥕$38 x 2杯
大大杯又新鮮打出來,真係好好味😋
下次想試埋佢個苦瓜汁💚
🩵自家製檸檬🍋芝士蛋糕🍰 $48
檸檬乳酪芝士配上少許檸檬皮🍋,口感好清新👍🏻
🩵法式焦糖燉蛋🥚
鍾意食甜品既唔好錯過啊😋
🩵🐶毛孩套餐(細) $48 x 2份
好開心!其實一到埗已經有3個PR大使🐕熱情款待,餐廳仲有毛孩餐🐮可以點,唔洗淨係睇住我地食喇🤭
📍 蕉徑休閒村 (上水)
上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372