平日下午兩至三時去到人龍不算很長,等了約10分鐘便入座了。餐廳門外一定要跟Kyubi打卡,店內還有AK 的7隻喵喵🐱的擺設,岩晒喜歡喵喵既朋友。P.S.: 當日見有粉絲都自帶可愛小Mirror 打卡,忍不住都影了一張,感謝!店舖不算很大,座位約廿個,環境潔淨,職員有善,在門外等位時已經派點心紙,入座後即時製作約10~15分鐘就有得用膳。▪️琥珀拉麵 $113香濃黑松露湯底,叫了少油入口不會太油膩,有兩塊紫菜,兩瘦一肥叉燒,幾件蜆,喜歡無咁重口味嘅可以選這款!▪️溏心蛋 $16店鋪選用夢王強製作,蛋上面印有造型勁可愛既貓貓手爪🐾 咬開入邊嘅糖心蛋,蛋白蛋黃都有流心,口感一流,啱晒呀鍾意食蛋嘅我,勁QQ!▪️日暮家黑豆茶 $42黑豆未頗濃,標榜零卡路里,無咖啡因,用了8種健康原料製作,好健康!仲要有AK 其中一位貓主子嘅紙牌,好可愛🫶🏻順帶一提,餐廳只收現金,不過沒有收加一服務費,記得去之前準備一下。▫️日暮家 麵匠 @higureya.menso 📍尖沙咀宜昌街4號漢光大廈地下D號舖

P.S.: 當日見有粉絲都自帶可愛小Mirror 打卡,
忍不住都影了一張,感謝!

▪️琥珀拉麵 $113

▪️溏心蛋 $16