2024-09-01 751 瀏覽
𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢🥳收工梗係要食餐好🎉之前尖沙咀行經棉登徑附近,見到間門面好日式嘅餐廳,原來係係間隠蔽鐵板燒🤩 不過上次去到已滿座,今次醒目預早訂咗位,放工即刻飛過嚟啦😎餐廳行型格式日系裝修,小妹偏愛坐吧枱位可以欣賞大廚嘅即席烹煮表演,當晚吧枱位7:00鐘已經滿座🫣 我地揀選咗最超值實惠嘅精選優惠套餐,人均只需要HK$800左右咋,已經有海鮮又有牛😋 超級原來Lunch Menu 同樣實惠,商務鐵板餐都只係HK$398🤩 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ精選優惠套餐$790/位𓐎精選前菜-鰻魚海草/合桃魚仔-鮑魚粒燉蛋 紅菜頭葉𓐎特色鐵板蒸蛋賣相精緻蛋形仲好保溫,加入鮮甜蟹肉配香滑蒸蛋。𓐎鐵板大蝦配蝦膏醬師傅烹煮得火候剛好,將蝦頭收得好乾身好香,蝦糕滿滿,而爽彈肉質配止自家製蝦醬,香味濃郁。𓐎 日本帆立貝厚身帆立貝加上海苔更加提鮮。𓐎香煎比目魚配雞尾酒醬+時令蔬菜三點表面煎得好香脆,魚肉肉質亦好鮮嫩。𓐎香脆魚苗鵝肝卷第一次見到大廚會用呢個形式呈現鵝肝,感覺好新鮮🤩 用上沙甸魚苗乾包住肥美嘅鵝肝,又脆又軟,雙重口感😋𓐎 A5宮崎和牛薄燒A5宮崎和牛冇得輸
𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢🥳收工梗係要食餐好🎉

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
精選優惠套餐$790/位
𓐎精選前菜
-鰻魚海草/合桃魚仔
-鮑魚粒燉蛋 紅菜頭葉

𓐎特色鐵板蒸蛋
賣相精緻蛋形仲好保溫,加入鮮甜蟹肉配香滑蒸蛋。

𓐎鐵板大蝦配蝦膏醬

𓐎 日本帆立貝
厚身帆立貝加上海苔更加提鮮。

𓐎香煎比目魚配雞尾酒醬+時令蔬菜三點
表面煎得好香脆,魚肉肉質亦好鮮嫩。

𓐎香脆魚苗鵝肝卷

𓐎 A5宮崎和牛薄燒
A5宮崎和牛冇得輸🤭 油脂豐富,入口鮮嫩,而且中間夾有蔥和蒜,真係好香口!

𓐎沙律

𓐎櫻花蝦炒飯
鹹香味十足,飯又炒得夠乾身👍🏻

𓐎立魚湯
餐廳安排季節性魚湯好滋補。

𓐎甜品
抹茶和豆腐味雪糕。

職員態度熱情友善,下次都要預早啲book位,再同一班朋友嚟食過🥰

N.28 Teppanyaki
𖠿 𖤣𖤥尖沙咀棉登徑28號錦榮商業大廈地舖