2018-08-06
今日去駱駝漆工廈shopping, 滿戴而歸。當然順道係埋工廈醫肚。去左3期5樓既鮮港式串燒吧。入面地方其實很大,剛入去時還感覺很濶落。但,佢地生意太好啦,不停有新客,搞到不停加枱。咁其實都冇乜問題,空間度還可以接受。但加枱既原故,搞到啲枱號亂晒,上食物時就有點亂了。不過,見到啲侍應已經做到應接不暇,我同隔離枱既食客都係互相更正食物就算。I am no. 13明白點解咁多人黎食,佢地啲食物燒得很好,我朋友邊食邊讚。燒白鱔$58/串魚肉肉質結實胞滿又彈牙,切口平正,色澤亮麗鮮明,邊位略帶金黃。魚皮帶脆且香口。很滿意燒墨汁墨魚腸 $15/條第一次吃墨魚腸,沒有像吃墨魚麵般弄到成口污卒卒,有別於傳統既豬肉腸,有特別既海洋味道,內層鮮嫩多汁,外皮比一般香腸煙韌,更有口感。燒羊架$48/件我同朋友都愛吃,所以order了二件羊架肥大肉厚,很像吃雞腿。亦沒有羊顫味,只是略為肥了一點。翠肉瓜$15/串表面金黃色,咬落多汁爽脆煙肉芝士大磨菇 $38/件滿滿既芝士混合濃郁既煙肉粒,超邪惡😈所以同朋友share黎食。職員好細心,跟埋刀叉,方便share黎食面層係燒至金黃色既邪惡既芝士和煙肉,下層卻是厚厚的
I am no. 13
明白點解咁多人黎食,佢地啲食物燒得很好,我朋友邊食邊讚。
燒白鱔$58/串
燒墨汁墨魚腸 $15/條
燒羊架$48/件
我同朋友都愛吃,所以order了二件
羊架肥大肉厚,很像吃雞腿。亦沒有羊顫味,只是略為肥了一點。
翠肉瓜$15/串
表面金黃色,咬落多汁爽脆
煙肉芝士大磨菇 $38/件
職員好細心,跟埋刀叉,方便share黎食
面層係燒至金黃色既邪惡既芝士和煙肉,下層卻是厚厚的大磨菇。大磨菇很juicy ,剛好中好上層既濃郁口感。
板燒辣味芝士撈麵$78
原個鐵板上,小心個鐵板好燙,但就keep到啲芝士溶溶地,可以均勻咁撈落個公仔麵。食落仲辣辣地,很惹味。我望住個朋友就好好笑,食個芝士撈麵食到成頭汗。問佢好辣咩?又話唔係。不過有啲人一食辣野就滴汗🙄🙄
燒三文魚頭 $48
三文魚頭簡直就是魚頭中既極品,外皮燒得香脆可口,魚肉鮮嫩肥美,加埋檸檬汁,非常惹味。魚唇和軟骨有豐富膠質,又可以幫我補充骨膠原
呢到order酒類飲品,分開計,要先比現金,其他飲品就不用。