呢排天氣又熱又焗😥,勁想食雪糕啊🤤!今日約左朋友I行街買衫👗,順便拉佢去食個tea先😈!朋友話未食過i CREMERiA Café想試下,我地去左朗豪坊個間👣。Cafe裝潢簡約☺️,走北歐風,部份枱仲系雲石枱添💙,充滿設計感✨。系度嘆返個下午茶,感覺非常悠閒🌸~日本時令水果輕食($128):呢個teaset包括:日本溫室蜜瓜、時令水果配自選雪糕及飲品🙆🏻。先講雪糕,有北海道牛奶🥛味、宇治抹茶🍵味同埋mix,我地揀左比較溫和既牛奶味🍦,食左第1啖即刻心心眼左😍,奶味濃郁香滑😙,不過食食下就覺得味道甜左少少😬... 日本時令水果方面🙂,有日本溫室蜜瓜🍈、巨峰提子🍇同奇異果🥝,全部都又甜又多汁啊😆! 小妹覺得日本溫室蜜瓜特別出色👍🏻,食完雪糕再食佢都仲系甜架😋!抹茶拿鐵(熱):相比之下呢個吾算好甜,充滿濃厚既抹茶味😇,睇下上面d抹茶粉都知啦😜!富良野薰衣草雪糕(杯裝)($48):雖然小妹對吾算特別喜歡薰衣草既味道👅,但浪漫既淺紫色真系好難抗拒啊💜!雪糕質感細滑😚,牛奶味同薰衣草味balance得吾錯喔⚖️!奶味香濃得黎又有淡淡既薰衣草味👃🏻。底層既有機玄米🌾好香脆,口感十足😁,同軟滑既雪糕形成強

抹茶拿鐵(熱)

富良野薰衣草雪糕(杯裝)
富良野薰衣草雪糕(杯裝)($48):雖然小妹對吾算特別喜歡薰衣草既味道👅,但浪漫既淺紫色真系好難抗拒啊💜!雪糕質感細滑😚,牛奶味同薰衣草味balance得吾錯喔⚖️!奶味香濃得黎又有淡淡既薰衣草味👃🏻。底層既有機玄米🌾好香脆,口感十足😁,同軟滑既雪糕形成強烈既對比🌟~
2017-06-10
抹茶拿鐵(熱)