2021-02-26 3047 瀏覽
新年後得閒d, lunch  打個電話問問呀fa 得唔得閒 一句ok 我又拿拿聲去搵材料比佢突擊考試泰式汕尾蠔沙律佢用熱水灼熟咗D 蠔 , 加上自己調配既配菜同醬汁, 加上幾粒泰國腰果配菜+腰果+汕尾蠔....香得嚟酸酸辣辣加上腰果同蠔既飽滿......sorry !我唔識形容 , 有d 李兆基既feel 青背籠大蝦兩食本灣大蝦搭埋個汁, 清甜又辣 , 食一個白灼蝦頭少少咸味 , 好開胃不過買咗太多蒜炸泥鯭好香蒜油味 ,成條外脆內軟 , 魚頭到尾食淨少少骨泰式花甲湯我不負責任問題, 掉低就走咗去 , 唔記得我老細唔食得辣呀花就簡簡單單整呢一個湯 , 簡單幾樣配菜就帶出花甲既鮮甜 , 酸酸地又夾住香茅味 , 成餐汽水都無叫過

蒜炸泥鯭

好香蒜油味 ,成條外脆內軟 , 魚頭到尾食淨少少骨

泰式花甲湯

我不負責任問題, 掉低就走咗去 , 唔記得我老細唔食得辣

題外話/補充資料: 等都係值既 ,好在一早打電話夾下時間先唔洗等甘耐 其實連埋d 配菜一叉食係最好味 , 話晒用料真係好足又花心機
2021-02-20
  • 海鮮