2018-09-27 54 瀏覽
今日去左長沙灣同男朋友食飯,本身想去食拉麵,點知男朋友發現到一間新餐廳,second bite,西式cafe的風格,主打西餐海鮮,佢好想食我就陪佢試下啦!我地一人叫左一個main course,之後再叫一個小食share!男朋友叫左香煎鱸魚燴飯,男朋友大讚好食!鱸魚煎到脆卜卜,魚皮香脆香口,完全唔油膩,入口極爽脆,魚肉滑溜咸香,非常滋味!飯粒掛上濃香醬汁,蘑菇非常鮮甜,飯粒又唔會太硬,超正!我叫左一個龍蝦汁海鮮意粉,醬汁極香濃,入口鮮甜味香,意粉掛汁力高,每口都比醬汁包住,海鮮爽口彈牙,好新鮮!份量都有好多!小食叫左一個咸蛋黃金雞翼,咸蛋黃好香好惹味,完全食到停唔到口呀!雞翼好脆口完全唔覺油膩,男朋友仲同我爭食!晚餐水準高非常滿意,下次我地會再黎架!