2014-05-02 2817 瀏覽
我鐘意食,不過唔鐘意搵野食。好在我的好朋友鐘意,呵呵。人生有個真正朋友的確好~~~極!食極唔肥美女朋友 T約我在Home吃晚餐,據說呢間成日都book唔到位(丫不過其實香港有好多地方即使唔好食都未必book到位真係唔知點解)。店面不大,不過感覺舒服,有少少外國小店感覺。近街位置都是落地玻璃,雖然望出去都是馬路和砵砵車,但在香港已經算係咁啦仲想點。我們都點了3 course set dinner, 2人的前菜同是這個芒果汁蝦沙律(本人記菜式名字能力:0)。好好味好清爽好甜啊~ 我好少可以食野食到乾乾淨淨(對於將來會以嫁豆皮佬已認命),呢個真係食的好開心,應該會係大多女士們favorite。推推推~朋友點的煎魚同我點的德國腸。其實以我的口味應該是點煎魚來吃,不過因為個沙律太好味,我個邏輯思維就變成:沙律好好味>野食應該好好味>既然全部野食都好好味>就試下平時唔會鐘意食既野係咪都好好味所以我點了腸。點餐時個店員都話左好味架。結論是:都算好味。起碼唔喜歡濃味野的我食到一大半,朋友個煎魚就非常香口非常好味正正正,但無理由喪食人地0個碟嘛,所以我一定好快再黎食多一次個魚。甜品加錢可以轉成窩夫。由於
我鐘意食,不過唔鐘意搵野食。好在我的好朋友鐘意,呵呵。

人生有個真正朋友的確好~~~極!

所以我點了腸。點餐時個店員都話左好味架。

甜品加錢可以轉成窩夫。由於店舖係open kitchen,整窩夫時已經聞到好香,食落亦都唔錯。

我要再來翻啅個沙律同個魚!!!

I will be back!

2014-04-08