2006-10-12
早前睇電視節目介紹已經好想o黎試o下,但睇完食評,講到好差,所以都無o黎過,但禽日朋友仔生日,佢話想o黎試o下,所以就去搏o下。一去到就去o左海鮮bar揀食物,隻珍寶大扇貝真係好大隻--個殼,我o地3個人商量之後都係唔要,揀o左其他4樣海鮮,是晚食物有﹕1. 炭燒大蜆肉半打- 鮮甜, 但有沙2. 炭燒美國大生蠔- 超正, 成隻手掌咁長, 肉好厚, 食完一隻都飽3. 泰式避風塘長腳蟹- 好正, 好惹味4. 椒鹽魔鬼魚- 有o的失望, 因為睇完食評之後話椒鹽好食, 所以揀o左哩個煮法, 但因為沾o左粉炸, 我本人唔鐘意, 因為好"滯",所以覺得唔好食, 下次要試番燒, 應該會好食o的5. 馬拉盞炒什菜- 麻麻地, 唔夠馬拉盞味6. 炸蝦餅- 好食, 好爽口, 唔同出面食開的得o的粉7. 牛尾煲- 味道唔錯, 因為太飽, 我只食了少少8. 柚子沙律- 無乜特別9. Naan Bread(原味烤包) - 無乜特別, 我比較喜歡油酥餅多o的10. 串燒半打- 麻麻地, 肉太硬總金額$9xx (我bf俾錢, 所以唔知總數幾多, 我之後要俾番一半佢)我o地一行3人叫o左10碟食物, 每碟份量都唔少,
1. 炭燒大蜆肉半打- 鮮甜, 但有沙
3. 泰式避風塘長腳蟹- 好正, 好惹味
5. 馬拉盞炒什菜- 麻麻地, 唔夠馬拉盞味
6. 炸蝦餅- 好食, 好爽口, 唔同出面食開的得o的粉
7. 牛尾煲- 味道唔錯, 因為太飽, 我只食了少少
8. 柚子沙律- 無乜特別
10. 串燒半打- 麻麻地, 肉太硬
我o地一行3人叫o左10碟食物, 每碟份量都唔少, 只食剩魔鬼魚(我覺得唔好食o既o野就會即刻停手, 加上我bf係唔食魚的, 所以好浪費), 好驚人呀~~~~
睇食評講到咁錯, 我覺得主要原因係星期六、日的關係, 禽日係平日, 人唔太多, services都好好, 杯水未飲晒就自動有人加水, 所以如果大家想開開心心食一餐的話, 就唔好揀假期, 包你食過翻尋味,我o地下次都會再去。