2016-05-26 523 瀏覽
自從去完歐洲~我發現我鍾意左黑松露,近日朋友同我講有間餐廳GA黑松露PIZZA好好味,間店開左好多年,我決定同朋友去試下~就係位於大角嘴的一間西餐廳--金船長!門面都幾令有晒餐牌係度,唔似開左好多年GA老店0,0可能有番新過吧。一去到門口就有服務員接待啦,由於驚冇位我地係訂左位GA服務生安排左我地坐係近門口的台。店入邊有度牆畫晒佢D招牌菜資料@@好有心思我地問服務生有咩好推介,佢就介紹左我最期待GA黑松露PIZZA佢話得過2次金獎!!!!有6同9吋~因為我地都係女仔...平時食完正常9吋PIZZA後都食唔落其他野乜濟,所以我們決定要個6吋先(之後我好後悔T_T因為好好食但後期又太飽唔敢再叫怕浪費食物T_T嗚)比大家睇下MENU@Q@先落左個PIZZA 再落左3個SET DINNER,我叫左紅湯,係番茄海鮮湯,番茄味道比出邊GA西餐聽清淡,但反而飲到D海鮮GA味道飲完湯到PIZZA出場啦~~~!!!一開始見到賣相…本身覺得個樣唔係好好食…因為我唔係好鍾意食乾身GA麵包類*_*服務生同我地講有3種食法~1.乾拍-食到外脆內軟的感覺@@但我唔鍾意乾爭爭的….2. 加提子醋@Q@E個我最鍾意加

比大家睇下MENU@Q@

飲完湯到PIZZA出場啦
~~~!!!

服務生同我地講有3種食法~

1.乾拍-食到外脆內軟的感覺@@但我唔鍾意乾爭爭的….

2. 加提子醋@Q@E個我最鍾意加左提子醋後好食100倍!!! 提子醋D味同PIZZA好夾又唔會搶到黑松露D味~最重要唔會乾爭爭

3.加D草-我都係加埋提子醋~提子醋萬歲~~\0,0/

好想再食….但..仲有主菜…

主菜我叫左羊架,我朋友叫左煎魚同牛扒
朋友話煎魚個茄汁好好味

牛扒冇根易入口

我個羊架7成熟剛好~薯蓉好好食,副菜都唔錯有茄子洋蔥都好甜^_^(本身想留肚食多個PIZZA但主菜都好好味忍唔住食晒*0*)

最後到租品梳呼里同心太軟~!
由於我唔食梳呼里所以@@我唔講啦

心太軟一黎到個樣好似傘喱咁彈彈下好正,打開係香滑豬古力流出黎好正

PS:下次要食9吋黑松露PIZZA!!!!

2016-05-23
  • 黑松露PIZZA,心太軟,羊架