2025-01-21 4930 瀏覽
朋友介紹icc 101開左間好高質既中菜,襯今日放假就book左位同屋企人試下啦。一上到去,已經比佢個落地大玻璃吸引住,忍唔住係咁影相啦。呢度既食物都唔算貴,我地一人叫左一個午市套餐,而家仲有優惠價tim。翡翠帶子餃非常精緻的點心,外皮薄如蟬翼,晶瑩剔透,內餡帶子的鮮甜和翡翠的清香完美結合櫻花蝦千絲酥酥脆的外皮搭配櫻花蝦的鮮香,口感層次分明鮮蝦蟹子燒賣鮮蝦肉質彈牙,蟹子的鮮美融入其中。配上香滑的薄皮,更顯出呢道點心的精緻菜膽燉螺頭湯菜膽的甘甜與螺頭的鮮美相互交融,湯頭清甜不膩,滋味濃郁,特別適合寒冷的冬季享用青胡椒伴海鮮扒青胡椒的辣味同海鮮的鮮味完美結合,既有辣度又不失鮮美。魚扒經過烹調後,仍然保持著嫩滑的口感西班牙炆黑豚黑豚豬肉經過炆煮,口感軟糯但不失彈性。西班牙的香料同醬汁完美融合,雖然比較肥,但係都忍唔住食晒呢間中菜廳除咗環境靚之外,而且食材嘅質素都好高,同埋服務態度好好,非常推薦大家嚟試吓。今次係同屋企人嚟,屋企人都食得好開心,除咗食到傳統點心之外,仲可以影到好多靚相。

翡翠帶子餃

櫻花蝦千絲酥
酥脆的外皮搭配櫻花蝦的鮮香,口感層次分明

鮮蝦蟹子燒賣

菜膽燉螺頭湯