2018-04-02 312 瀏覽
番左成日工好攰嫁嘛,就去同同事食甜品。本身就已經超愛食gelato,諗起之前去意大利旅行既時候日日食兩球就開心所以就揀左食gelato。以gelato黎講3種味$75 真係算平,又可以試多啲味。佢都幾多味揀,至少有20種。左: kinder朱古力 牛奶加朱古力碎 開心果中: 白朱古力 芒果 牛奶右: 抹茶 朱古力雪芭 tiramisu隻隻都好好味,味道好出好濃。其實牛奶同牛奶加朱古力碎係一樣味,只係有碎定冇碎。特別想講下三隻味,分別係開心果,抹茶同朱古力雪芭。開心果味真係好似食緊開心果咁,味好出,唔似其他好淡咁。抹茶又係好正,日本有分好多濃度既抹茶雪糕嫁嘛,佢呢隻係普通抹茶味個種濃到,個個都岩食。如果你同我一樣係朱古力控的話,就一定要試下朱古力雪芭。佢唔係真係雪芭既質地。你睇隻色咁深色就知,佢唔係50幾%個種甜度,我覺得係至少75%以上,超濃但又唔苦。而且佢淨係朱古力味都有好多種,有oreo,榛子朱古力,橙味朱古力等,最特別仲有芥末朱古力。其實好多味想食,大家買之前可以叫職員俾少少你試下先,試岩再買。
番左成日工好攰嫁嘛,就去同同事食甜品

左: kinder朱古力 牛奶加朱古力碎 開心果
中: 白朱古力 芒果 牛奶
右: 抹茶 朱古力雪芭 tiramisu

隻隻都好好味,味道好出好濃。

其實牛奶同牛奶加朱古力碎係一樣味,只係有碎定冇碎。

特別想講下三隻味,分別係開心果,抹茶同朱古力雪芭。

開心果味真係好似食緊開心果咁,味好出,唔似其他好淡咁。

2018-04-02
宵夜