2023-08-01
江南 (中環)📍中環金融街8號國際金融中心商場2樓2018-20號舖👔自從沒有在中環上班之後都好耐冇去IFC 食飯!🍚🤓過往熟悉嘅地點已經轉咗做江南!📍佢嘅位置好方邊,基本上就係機場快綫✈️直上到2樓就會見到,就算平日都充滿人氣!💃💃🍲佢地菜式啲porfion比較輕量,所以單點項目都可以鬆手啲叫多幾款,咁樣可以豐富啲!💁🏻♀️以下就係今次order咗嘅items,整體都覺得高質!雖然價錢都比較經濟,每道基本款嘅菜式都唔洗$100,但由食材選料到調味以及烹調手法都可以話係出色!🔅江南水晶素菜餃 $48🔅金網豚肉鍋貼 $58🔅冰鎮柚子漬白玉苦瓜 $68🔅江南水晶肴肉 $78🔅香芒酥脆魚柳 配泰式辣醬 $98🔅火腿津白 $98🔅蘋果絲拌蟹肉冷麵 $88🔅粉紅佳人 (紅心番石榴甘露)$58👍🏻咁多道菜次中最喜愛係🥟金網豚肉鍋貼 同埋🍜蘋果絲拌蟹肉冷麵。🥟金網豚肉鍋貼能夠做到噴肉汁效果💦,食嘅時間要小心肉汁太熱會辣親個咀 🥵(因為我就係中咗招😜)。餃子外皮亦做得好煙韌而又香脆!🍎🍜蘋果絲拌蟹肉冷麵 非常適合夏天!用上蘋果絲感覺好清新,醬汁配料方面酸酸甜甜,又帶有麻醬香,冷麵條亦有彈性,非常惹味!😋
📍中環金融街8號國際金融中心商場2樓2018-20號舖
👔自從沒有在中環上班之後都好耐冇去IFC 食飯!🍚
🤓過往熟悉嘅地點已經轉咗做江南!
🔅江南水晶素菜餃 $48
🔅金網豚肉鍋貼 $58
🔅冰鎮柚子漬白玉苦瓜 $68
🔅江南水晶肴肉 $78
🔅香芒酥脆魚柳 配泰式辣醬 $98
🔅火腿津白 $98
🔅蘋果絲拌蟹肉冷麵 $88
🔅粉紅佳人 (紅心番石榴甘露)$58
🍧另外值得一提甜品粉紅佳人, 其實佢係個紅心番石榴甘露,食得出用上好多新鮮果肉,清新果甜天然好飲又健康。值得一試!