2009-07-19 10 瀏覽
今日落雨又打風, 無地方可以去, 唯有去行商場 嘩! 排隊入停車場都排成二十分鐘, 勁多車一出口, 轉幾個灣就見到哩間熟口熟面嘅餐廳, 好鬼似又一城個間, 重唔駛排隊, 即入哩間同又一城有些少唔同, 分成兩部份, 一部份係用餐嘅, 另一部份畀人買舊麵包飲杯嘢hea吓嘅.一打開menu, 嘩! 貴過又一城好多, 無set, 全部逐樣計, 果然係國際金融中心, 國際級價錢 查實眼見有一半客人都係西人, 唔怪之得啦.服務員個個都勁好笑容, 招呼周到,一坐底就送上熱麵包, 問飲咩嘢(1) 本來係叫香烤美國雞扒配意大利風腿.日本香菇$118但係上菜時變咗香燒春雞.蘆筍.烤日本香菇$158味道不錯,都算嫩滑,內裡仲釀有芝士,切開中間雞肉就流出嚟"正"(2) 凱撒沙律.烚有機蛋.鯷魚$108略多咗D沙律醬令個沙律有D咸如果少D醬沙律味道都會好好份量都OK仲放上超脆口嘅麵包粒,好有口感:又能飽肚(3) 鮮西柚汁$28味道OK(4) 莫加咖啡$32個咖啡上枱前已經放咗糖,我就覺得甜咗D,咖啡與朱古力味道洽到好處,如果糖係自已落就完美Summary:其實我地係呢間餐廳嘅粉絲,之前經常去
今日落雨又打風, 無地方可以去, 唯有去行商場
嘩! 排隊入停車場都排成二十分鐘, 勁多車

查實眼見有一半客人都係西人, 唔怪之得啦.

(1) 本來係叫香烤美國雞扒配意大利風腿.日本香菇$118
但係上菜時變咗香燒春雞.蘆筍.烤日本香菇$158

如果少D醬沙律味道都會好好
份量都OK仲放上超脆口嘅麵包粒,好有口感:又能飽肚

(3) 鮮西柚汁$28味道OK

Summary:其實我地係呢間餐廳嘅粉絲,之前經常去又一城嘅分店,食物質素無須懷疑
Ifc職員有禮服務,令用餐嘅客人食得舒服
相比係好過又一城。

開放式Kitchen
環境不錯