2015-01-23 1337 瀏覽
本身約左女孩子們食 Littl_ V_gas,, 大概 6 點半朋友去到話攞位先,, 但 Reception 話要入就宜家入但要半數人定齊人宜家唔入就無,, 無奈我未收工,, 其他女孩子又未到....... 到左既又拎唔到位既唯有無奈落返街等大家既出現...正當我收工後見又唔趕就搭叮叮出 CWB.. 落車行去時代搵返個可憐蟲既途中經過登龍街... 我就突然醒起上個月尾係轉彎位開左間新餐廳,, 行過見裝修得靚又有 D PIZZA 味 SUM 入我個鼻,, 所以上次唔得閒食今次仲唔食你..~接埋條蟲就去擺位,, 要等 8 點半先有位,, 去買下野好快就到啦..~ 點知 8 點半鬆 D 其他女孩子都未到無半數人,, 張枱 HOLD 左幾分鐘我地都係無半數.. 張枱就拆開比左人啦........ 正當我地 2 個又煩要轉第 2 度食既時候,, 又有枱走左啦,, 問我地入唔入... 如是者其他人都係未到架........ 係驚心動魄驚又無左張枱急 CALL 中,, 終於見到身影進入直路最後 100 米,,好彩最終入到席啦..~個人黎講 1 向唔好食 SALAD,, 同 1 般 CAESAR 1
Caesar Salad
個人黎講 1 向唔好食 SALAD,, 同 1 般 CAESAR 1 唔 1 樣我唔知,, 但我就覺得 LI 個好食,, 個味岩岩好,, DRESSING 唔太多亦唔會唔夠..
Cabonara
Cabonara 都唔係我 1 向會揀既 PASTA,, 哈..! 因為多數食完都會好漏,, 唔知係咪多人 SHARE 唔會自己食曬 1 碟既關係,, 我覺得唔漏之餘,, 佢地個粉食落去都比一向食開既咬落唔同,, 感覺係煙 UN D(?),, 我都唔知點形容先岩,, 哈..~
Pescatora
LI 個都唔係我揀既,, 因為 1 人揀 1 樣既關係,, 我見到有薯條就揀左就咩都無睇到啦.. 而通常紅 BOB BOB 既 PASTA 都係蕃茄味架啦,, 而我係唔食蓄茄架平時...... 點知 1 食落去係辣辣地,, 對於一個鍾意食辣既人黎講完全係正呀..! 再加埋佢個粉既口感,, 即時榮升至愛..!
Truffle Fries
外脆內軟,, 有淡淡既黑松露咪,, 唔會太濃太搶,, 係個 BBQ sauce 唔夠要 refill jei..
''Forgot''
大家食左啖先有人問點解無辣肉腸既..? 原因好簡單,, LI 個並唔是我地嗌個個黎錯左 lor...... 但大家都已經咬左啖返唔到轉頭啦... 哈哈哈.. 不過都好食既,, 尤其我鍾意佢個皮薄得黎中間係煙 UN 唔 DRY 而邊位又夠脆..~
雖然我唔是咩食家,, 但整體黎講,, LI 1 間絕對係少數我食完會想再食既 1 間..! 同埋我覺得價錢同質素係宜家既香港黎講係比較合理,, 見裝修會覺得唔平起碼最平既都過 $100,, 但其實佢定價唔是太貴,, 同 1 般連鎖既價錢差唔多但好食 D LOR..!
題外話/補充資料: 1 開始入坐前到中途覺得態度有好既亦既有唔好既,, 但後來出錯 food 之後大廚拎左碟我地 order 左但食曬其他野都未上既比我地時,, 佢好 NICE 亦都同我地有講有笑,, 亦話左佢地 PASTA 既秘密比我 LI 個從未食過新鮮 HAND MADE PASTA 以為係既人聽,, 哈..~ 要知道食野如果氣氛唔好係好影響 1 切,, 好食都唔會同 FD 講叫佢去試..! 佢挽救左 1 切,, 哈..!
2015-01-16
生日