2015-04-10 1589 瀏覽
講真,呢間餐廳好正. 我同爸媽去石澳體月全食, 去呢度食晚餐. 個廁所系神秘既 好黑. 成間餐廳貌似系廚師既屋企黎侍應阿姨有耐性,又提醒我食Pavlova 蛋白脆饼既竅门! 而且野食真系有水準,加上餐廳气氛,绝对值回票價!呢間系西餐廳,除左有扒類餐,仲有用距地既homemade bread整既各樣漢堡包同三文治. Daddy 食左一個牛肉漢堡, Mami食左Grilled chicken burger. 我都試食過  我地都一致認同 落足料, 加上配菜, 好有層次! 而且個包絕對吳系平時食既standard burger bun, 而系特別好味!我就食左個Scallop, crab spaghetti with asparagus. 侍應阿姨問我個意粉系咪就敢用olive oil乾炒就得? 我呆左...因為我直覺就只有呢個煮法  Annnnnyway, 個意粉無論賣相還是味道都十分! 唯獨系d蟹比較少, 但帶子好多. 我另外飲左杯 mint lemonade 爽爆~最後Pavlova出場  原來系有固定既食法既 haha~ D蛋白好似泡敢系嘴裡面溶掉, 太滿足嘞~ 不過個

個廁所系神秘既
好黑. 成間餐廳貌似系廚師既屋企黎

最後Pavlova出場
原來系有固定既食法既 haha~ D蛋白好似泡敢系嘴裡面溶掉, 太滿足嘞~ 不過個人覺得太甜, 食多會肥...

最後講氣氛! 餐廳內既裝飾 (葵扇葉!) 好cozy, 加上柔和既燈光同埋蠟燭, 帶少少浪漫既感覺. 而且我地去既時候只系6點幾, 幾安靜~

總括黎講十分滿意!
2015-04-03
  • Burgers
  • mint lemonade
  • scallop & crab spaghetti with asparagus
  • pavlova